Afbeelding

Motie SGP beperkt verkoop in molengebied

Algemeen 286 keer gelezen

MOLENWAARD • Een meerderheid van de raadsleden in Molenwaard heeft dinsdag 5 september ingestemd met een SGP-motie die het handelaren verbiedt om op zondag in het molengebied van Kinderdijk actief te zijn.

Corné Egas (SGP) na afloop van de vergadering: "Het beleid was: helemaal geen standplaatsen toestaan. Maar in de loop van de jaren is een situatie ontstaan waarin iedereen deed wat 'ie dacht dat 'ie kon doen. De gemeente wil meer regie gaan voeren."

Identiteit
Het aantal standplaatsen van handelaren in het molengebied Kinderdijk is beperkt tot zes, op doordeweekse dagen. De SGP stelt in de motie dat het niet wenselijk is om de activiteiten op zondag te laten toenemen, in verband met de rust in, en de identiteit van het gebied.

Straatartiesten
Het college vroeg de raad verder om in te stemmen met het verbieden van venten en optredens door straatartiesten. De gemeente maakt onderscheid tussen verkoop vanaf een standplaats en venten (verkoop die niet vanaf een vaste plaats gebeurt). Burgemeester Dirk van der Borg: "Als u ermee instemt om venten en straatartiesten niet toe te staan, komt er nog een apv-wijziging." Die moet nog dit jaar worden vastgesteld.

Vrijheid
De VVD en GBM steunden de motie van de SGP niet. Ineke van der Have (VVD) "We zijn het er niet mee eens om te zeggen dat op zondag geen standplaatsen ingenomen kunnen worden. Dat is vrijheid van de ondernemer en het past in het gebied."

Eric Spaans (PvdA) "Wij gaan akkoord met de motie, we interpreteren hem als het opnieuw vastleggen van eerdere afspraken." Hij verwees daarmee naar eerdere afspraken in de coalitie: geen uitbreiding op zondag.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden