Afbeelding

Kerktoren Alblasserdam beklimmen tijdens braderiedag Havenfestival

Algemeen 434 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Tijdens het Havenfestival op zaterdag 16 september in Alblasserdam biedt de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam de mogelijkheid om de toren te beklimmen.

Voor 1 euro kan de toren, die op een centraal punt staat van het evenement, worden beklommen waarbij de gehele markt, de gehele omgeving van Rotterdam, met de molens van Kinderdijk tot Dordrecht kan worden gezien. Op het kerkplein wordt het ook gezellig gemaakt met kraampjes waar pannenkoeken, broodjes hamburger, sieraden, honing rechtstreeks van de imker, veel spulletjes uit grootmoeders tijd, verkrijgbaar zijn.

De Damsteen aan het kerkplein is geopend voor koffie en thee met gebak, soep en broodjes. Ook kan men de kerk binnen lopen waar men, met orgelspel, kan uitrusten.

Natuurlijk is ook de Kelderverkoop, ingericht als kringloopwinkel met boekenuitverkoop op deze dag weer voor het eerst geopend.

De opbrengst van de markt komt ten goede aan het onderhoud aan het dak van de kerk. De kerktoren en de overige activiteiten bij de Grote kerk zijn geopend van 09.00 tot 16.00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 7 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden