Afbeelding

Bestuur Kinderboerderij Papendrecht stapt op

Algemeen 384 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het voltallige bestuur van kinderboerderij De Papenhoeve is met ingang van afgelopen vrijdag opgestapt.

"Na een jaar en vier maanden met de gemeente te hebben onderhandeld, is het bestuur van de Stichting Kinderboerderij Papenhoeve er niet in geslaagd om 26.000 euro extra subsidiegeld te krijgen om de opgelegde doelstellingen te kunnen realiseren", meldt het bestuur.

Dit vindt het bestuur wrang, temeer omdat dit is gebeurd terwijl de gemeente Papendrecht heeft aangegeven dat op De Papenhoeve een uitstekend financieel beleid is gevoerd en dat het bestuur, wat allemaal uit vrijwilligers bestaat, samen met de medewerkers en vrijwilligers De Papenhoeve heeft gemaakt tot wat het nu is: een moderne goed lopende kinderboerderij voor jong en oud conform de hedendaagse regel- en wetgeving.

"Het bestuur betreurt het ten zeerste dat de gemeente dit niet beloont en zelfs het college van B&W  het bestuur schriftelijk heeft laten weten dat zij de eerder toegezegde jaarlijkse subsidie niet volledig betaalt", aldus de opgestapte bestuursleden, die bestaan uit de heren R.Pak, E.Risakotta en de dames R. Spruit-Rook en S. Charpentier.

Daarom geeft het bestuur haar opdracht per 1 september aan de gemeente terug.

Het college van B&W heeft inmiddels drs. Ing. W.F. Dil als ad-interim bestuurder ingehuurd  die op zoek zal moeten gaan naar nieuwe vrijwilligers en een nieuwe bestuur moeten gaan vormen en op basis van een nieuw door hem te schrijven businessplan De Papenhoeve toekomst moet bieden.

Het eerder door de gemeente geschreven businessplan is niet realistisch gebleken voor een professionele organisatie zoals de Papenhoeve feitelijk is, met Arbo- wet en regelgeving voor de vaste medewerkers en vrijwilligers en wet-en regelgeving voor het welzijn van de levende have.

"Immers, een dergelijke organisatie is niet slechts operationeel te houden met alleen vrijwilligers maar daar zijn, volgens de wettelijke bepalingen ook voldoende beroepskrachten ( FTE ) voor noodzakelijk."

Het vertrek van het bestuur heeft geen gevolgen voor de werknemers die in dienst zijn van de stichting en de vrijwilligers en partners waarmee de stichting de afgelopen jaren een samenwerkingsverband heeft opgebouwd. Deze worden gecontinueerd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden