Afbeelding

FlexiVers en QPI doneren 35.000 euro aan KWF

Algemeen 118 keer gelezen

REGIO • Met de deelname aan de Ride for the Roses in Bleiswijk en omgeving op zondag 3 september hebben horecaversleverancier FlexiVers uit Hardinxveld-Giessendam en QPI uit De Lier 35.000 euro kunnen doneren aan KWF.

'Ons team heeft samen met duizenden fietsers deze dag een vuist tegen kanker gemaakt', zegt Arnold van Dalen, eigenaar van FlexiVers.

Om dit geweldige bedrag te behalen, verkochten de twee bedrijven in juni groente- en fruitpakketten. Mensen kochten een pakket voor 20 euro en er werd minimaal 15 euro overgemaakt aan het goede doel.

'Dit was een enorm groot succes', zegt Arnold. 'Dat waren uiteindelijk ruim 700 pakketten. Inwoners van de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam, Papendrecht en Molenwaard bestelden zo'n pakket en steunden daarmee teamQPI en de Ride for the Roses.

Nog meer
Het team kon verder rekenen op de steun en donaties van veel klanten en leveranciers van QPI', verduidelijkt Toon Overtoom van QPI. 'Ook veel familie en vrienden deden een donatie en sommigen kwamen ons zelfs langs de route aanmoedigen en wachtten ons op bij de finish. Dat geeft je tijdens tocht, als je er even doorheen zit, soms weer even vleugels om door te fietsen.'

Persoonlijk
De reden voor deelname aan de Ride for the Roses begon jaren geleden voor de fietsers van team QPI als een sportieve actie voor het goede doel, maar helaas is de ziekte voor een aantal teamleden heel dichtbij gekomen.

'Verschillende mensen in onze omgeving hebben te maken gekregen met deze vreselijke ziekte', zegt Arnold van Dalen van FlexiVers. 'En je wil zo graag iets voor hen doen, iets voor hen betekenen. Maar het enige wat we kunnen doen is hen steunen en laten zien dat we er voor hen zijn. En hopelijk komen we met onze inzet en deze opbrengst weer een stap dichterbij de oplossing voor kanker.'

Ride for the Roses
Ride for the Roses vindt ieder jaar begin september plaats. Dit jaar fietsten zo'n 8000 mensen mee met de tocht van 100 kilometer door het Groene Hart in Zuid-Holland. De start en de finish was bij Royal Lemkes in Bleiswijk. De voorlopige opbrengst van Ride for the Roses 2017 bedraagt 675.461 euro.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden