Afbeelding

Onthulling nieuwe wegwijzers Stichting Beeldenpark Drechtoevers

Algemeen 204 keer gelezen

ZWIJNDRECHT/ALBLASSERDAM • Onder belangstelling van vele bezoekers werden zaterdag in Zwijndrecht de wegwijzers naar het Beeldenpark feestelijk onthuld.

Er staan twee wegwijzers aan de Ringdijk. Ze staan bij de toegang tot de voetbalvelden en even verder bij een andere toegang tot het Noordpark. Een derde staat bij Zomerlust, nabij de waterbushalte.

De plaatsing van deze wegwijzers is mogelijk gemaakt door sponsoring van Rotary Club Zwijndrecht en omstreken. De onthulling heeft plaats gevonden door de voorzitter van deze club mevrouw Jolita Meuldijk. Zij gaf aan blij te zijn dat de Rotary met haar bijdrage geholpen heeft om de bekendheid en bereikbaarheid van de expositie van beeldende kunst in het Noordpark te vergroten.

Na de onthulling werden de bezoekers getrakteerd op een hapje en een drankje. Ook werd men in de gelegenheid gesteld om onder deskundige leiding van een ervaren gids een rondleiding te krijgen door het Beeldenpark. Veel bezoekers waren na afloop zeer enthousiast.

Rotary Kinderdijk
Bas den Hartog, voorzitter van de stichting meldde verder: "Wij zijn ontzettend blij met het feit dat deze Rotaryclub ons financieel gesteund heeft. Naast andere sponsoren heeft Rotaryclub Kinderdijk het enige tijd geleden al mogelijk gemaakt om een mooi beeld van Marcel van Zijp te plaatsen bij de waterbushalte in Alblasserdam. De expositie in het Noordpark is een verborgen pareltje en veel inwoners van Zwijndrecht weten het niet te vinden of zijn niet op de hoogte dat er binnen de gemeentegrenzen zoveel mooie beeldende kunst wordt tentoongesteld."

Nieuwtje
Daarnaast kwam Den Hartog nog met een nieuwsfeit: "Volgend jaar zal er in het Dordrechts museum een speciale expositie worden georganiseerd van werken van beeldhouwers uit de regio. Velen van hen hebben ook werken geplaatst op onze exposities in Zwijndrecht en Papendrecht. In aansluiting hierop zijn wij van plan om, mede in het kader van onze jubileumperiode, in het Noordpark extra beelden van deze beeldend kunstenaars te plaatsen en extra rondleidingen te geven. Wat dat betreft kunt u dus nog het nodige van ons verwachten. Mede dank zij de gift van Rotary is dit mogelijk gemaakt, maar onze stichting is nog op zoek naar meer sponsoren om de nieuwe exposities mogelijk te maken."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden