Promovendus Kinderdijk onderuit tegen Fortis

Sport 152 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Voor de eerste wedstrijd van het seizoen moest Kinderdijk naar Oost-Souburgh in Zeeland. Hier zou Kinderdijk het op gaan nemen tegen Fortis. Op een prachtig complex waar veel publiek aanwezig was. Ondanks het 28-22 verlies hield Kinderdijk een positief gevoel over aan de seizoensopening in de eerste klasse.

Kinderdijk speelde met twee oude bekenden terug op het nest: Max Donkervoort en Stephanie den Braanker. Kinderdijk en Fortis begonnen alle twee erg goed aan dit duel, in de eerste minuut werd er direct gescoord door Fortis. Simone Hoek had daar gelijk een antwoord op.

Daar waar Fortis scoorde, wist Kinderdijk eigenlijk gelijk een antwoord op te geven. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte, wat resulteerde in een boeiende eerste helft. Na de om en om score werd de ruststand bereikt bij 13-11 in het voordeel van Fortis.

Al snel in de tweede helft scoorde Fortis. Kinderdijk wist dat het bij moest blijven om het gat niet groter te laten worden. Max Donkervoort zorgde ervoor dat hij met vijf doelpunten in de tweede helft zijn ploeg op de been hield. Helaas werd gat steeds een stukje groter.

Bij een stand van 19-15 in het voordeel van Fortis werd er door beide ploegen veel gewisseld. Dit resulteerde in een iets wat chaotische fase. Kinderdijk wist het gaatje niet meer te dichten en daardoor liep Fortis uit naar een einduitslag van 28-22.

Kinderdijk houdt aan deze wedstrijd echter een positief gevoel over, omdat de promovendus kan kijken op een prima eerste wedstrijd in de eerste  klasse.

Volgende week speelt Kinderdijk op Sportpark Molenzicht haar eerste thuiswedstrijd; tegen Merwede uit Sliedrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34