Afbeelding

Vrijspraak voor Streefkerker die tegels meegenomen had

Algemeen 235 keer gelezen

STREEFKERK/DORDRECHT • Een 26-jarige man uit Streefkerk is vrijgesproken van diefstal van 57 rubberen tegels die in juni in Nieuw-Lekkerland aan de Standaardmolen langs de weg stonden.

"Ik dacht dat het afval was. Het was een heel rommelig stapeltje en er stonden oude meubels naast. Ik dacht er de volgende dag grof afval werd opgehaald. Mensen zetten dan vaak de avond ervoor al spullen op de stoep", vertelde de Streefkerker.

De officier van justitie vatte zijn verhaal samen met het woord 'smoesjes', maar de rechter kwam tot de conclusie dat er geen bewijs was dat de man kwaad in de zin had die nacht. Hij zei dat hij de tegels voor zijn tuin had willen gebruiken.

Dubbel gevoel
Een omwonende had mannen aan het begin van de nacht horen praten, maar de verdachte zei dat hij alleen was geweest. "Toen de andere dag de politie bij me aanbelde, wist ik wel meteen dat ik fout zat. Ik had al een beetje een dubbel gevoel en was van plan terug te gaan naar die plek om te kijken of ik de situatie welk goed had beoordeeld in het donker. Maar toen stond de politie al voor de deur."

De man zei ook dat hij als kersverse vader wel uit zou kijken om strafbare dingen te doen. De officier van justitie wees op het feit dat de man el enkele malen is veroordeeld voor diefstal. Ze eiste een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken, maar de rechter kwam dus uit op vrijspraak. De officier van justitie kon nog niet zeggen of ze tegen die vrijspraak in hoger beroep gaat.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden