Foto: Peter Stam
Foto: Peter Stam Foto: Peter Stam

Echtpaar De Jong uit Alblasserdam zestig jaar getrouwd

Algemeen 163 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dick de Jong (86) en Ada de Jong-Jongeneel (81) uit Alblasserdam zijn deze week zestig jaar getrouwd.

Locoburgemeester Arjan Kraijo ging maandag bij het diamanten echtpaar, dat aan de Rijnstraat woont, op felicitatiebezoek. Als cadeau namens de gemeente overhandigde Kraijo een boek over het Werelderfgoed Kinderdijk.

De heer De Jong, geboren en getogen in Alblasserdam en mevrouw De Jong, geboren in Oud-Alblas, hebben elkaar in 1951 ontmoet. "Dat was op de trouwerij van Dicks broer. Ik was bevriend met de vrouw van Dicks broer en mocht tijdens de receptie bedienen. Volgens Dick kwam ik die avond wel heel vaak met een glaasje bij hem langs," lacht mevrouw.

Rijk gezegend
In 1957 gaven de twee elkaar het jawoord. In de jaren die volgden, werden er vijf zonen en een dochter geboren. Inmiddels zijn er ook al negentien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Mevrouw: "We zijn rijk gezegend."

Werk
Meneer heeft bij Smit gewerkt en was later nog 33 jaar werkzaam bij aannemer H. Borsje; eerst als timmerman en later als uitvoerder. Mevrouw had vroeger 'werkhuizen' waar zij hielp in het huishouden. Op latere leeftijd heeft zij nog enkele jaren opgepast op een gehandicapt kind.

Rijnstraat
Het gezin De Jong is in de loop der jaren een aantal keer verhuisd in Alblasserdam en woont sinds zeven jaar naar volle tevredenheid in de nieuwe woningen in het MFC Maasplein aan de Rijnstraat in het Damdorp.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden