Afbeelding

Dijkversterkingsproject in Alblasserwaard wint Infratech Innovatieprijs

Algemeen 207 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Het dijkversterkingsproject KIS in de Alblasserwaard is de grote winnaar van de Infratech Innovatieprijs.

De samenwerking tussen Mourik uit Groot-Ammers, Besix en het waterschap Rivierenland won in de categorie Project en pakte de Cobouw Publieksprijs. De jury van de innovatieprijs, voorgezeten door Bouwend Nederland-voorman Maxime Verhagen, koos uit meer dan veertig inzendingen vier innovatieve producten en eenzelfde aantal projecten.

Die acht kandidaten moesten dit jaar voor het eerste een pitch houden voor de jury waarin ze hun project of product aanprezen. Uit de acht inzendingen konden de lezers van Cobouw ook een winnaar kiezen.

Enthousiasme
Het KIS-project, een groot dijkversterkingsproject in de Alblasserwaard, kan al langer op veel enthousiasme rekenen onder bouwers en overheden. De bouwpartners hebben op verschillende plekken langs het 17 kilometer lange traject vernieuwende technieken toegepast als alternatief voor meer traditionele dijkverzwaring, zoals een klimaatdijk, het versterken van een dijklichaam door het inbrengen van buizen tot het opvijzelen van woningen naast de dijk. 

Maar volgens de jury is ook het bouwproces vernieuwend. "Wat dit project bijzonder maakt, en daarmee ook de winnaar, is de enorme combinatie van innovatieve concepten in een complexproject en optimaal omgevingsmanagament. Dat kan je niet alleen met een projectteam. Heel het bedrijf moet innovatief aan de slag, samen met alle betrokken partijen." 

Spannend
Voor de publieksprijs bleef het tot het laatst toe spannend. Volgens Cobouw-hoofdredacteur Boudewijn Warbroek was het verschil tussen de nummer twee (Inlaat Vaassen) en de nummer een (dijkversterking KIS) slechts 110 stemmen. Het enthousiasme voor de prijs is gegroeid. "Twee jaar geleden stemden achthonderd mensen voor de prijs. Nu waren het er achtduizend."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden