• Alles
  • (66)
    Algemeen
  • (1)
    Bijeenkomst
  • (4)
    Muziek

Tommy Wieringa komt naar Papendrecht

woensdag 27 september 20:00 uur

20:00, Papendrecht, bibliotheek. Tommy Wieringa zal op woensdag 27 september een lezing geven in de bibliotheek aan de Markt in Papendrecht.

Wieringa bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door op de Antillen. Hij studeerde geschiedenis in Groningen en journalistiek in Utrecht. Naar eigen zeggen werkte hij onder meer als aanstekerverkoper op de markt en als lokettist bij de spoorwegen.

Wieringa publiceerde drie romans, voor hij in 2005 doorbrak naar een groter publiek met 'Joe Speedboot', waarvoor hij onder andere de Ferdinand Bordewijk Prijs ontving. Zijn reisverhalen werden in 2006 gebundeld in 'Ik was nooit in Isfahaan'. In 2009 verscheen 'Caesarion'. Pieter Steinz van NRC Handelsblad meldde hierover: "Tommy Wieringa heeft er met 'Caesarion' voor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort." In 2012 verscheen zijn roman 'Dit zijn de namen', dat werd bekroond met onder andere de Libris Literatuurprijs. Zijn laatste werk, 'De dood van Murat Idrissi', kwam dit jaar uit.

Voor de VPRO schreef Wieringa het scenario voor de korte film 'Laatste wolf' en voor de KRO-radio schreef hij verschillende hoorspelen. In 2013 presenteerde hij de televisieserie 'De Grens'. Zijn essays en beschouwingen verschenen in de Volkskrant en NRC Handelsblad. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald.

De lezing van Tommy Wieringa begint om 20.00 uur; de zaal is open om 19.30 uur. De kaartjes, kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij Bibliotheek Papendrecht of via 078-6205500.