• Alles
  • (66)
    Algemeen
  • (1)
    Bijeenkomst
  • (4)
    Muziek

Psalmzangavond met cd-opname in Grote Kerk Dordrecht

vrijdag 29 september 19:30 uur

19:30, Dordrecht, Grote Kerk. In de Grote Kerk van Dordrecht wordt op vrijdag 29 september een psalmzangavond gehouden bij het Bach-orgel. Dit is een primeur, aangezien nog niet eerder een officiële cd-opname is gemaakt van samenzang in combinatie met het Bach-orgel. De aanvang is om 19.30 uur.

Deze avond is een vervolg op de Psalmzangavonden te Sliedrecht in 2015 en 2016. De psalmen worden ritmisch gezongen uit de berijming van 1773.

Martin Zonnenberg zal de samenzang dirigeren. Organist is Arjan Versluis. Hij zal naast de begeleiding van de zang ook de voorspelen improviseren, in nauwe samenhang met de psalmtekst en melodie. Ds. C.P. de Boer hoopt de opening en sluiting van de avond te verzorgen.

Op de website www.deversluis.nl zijn de melodieën te beluisteren van de psalmen die gezongen worden. Ook het conceptprogramma is daar te vinden. Er wordt een professionele cd-opname gemaakt. De toegang tot deze avond en de koffie in de pauze zijn gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden in verband met de onkosten.