Logo hetkontakt.nl/klaroen
  • Alles
  • (14)
    Evenement
  • (3)
    Algemeen

DSCB - 100 Years Of Jazz in het theater

zondag 17 februari 14:30 uur

Foto: Bas Meijer

14:30, Papendrecht, De Willem. In theater De Willem aan de Van der Palmstraat te Papendrecht staat op zondag 17 februari vanaf 14.30 uur DSCB - 100 Years Of Jazz op het programma.

In 1917 werd in New York de eerste 78-toeren jazzplaat opgenomen door de Original Dixieland Jass Band uit New Orleans. Een jaar later veroverde de nieuwe muzieksoort ook Europa. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd op 5 mei 1945 de Dutch Swing College Band opgericht. Het orkest geldt als hét visitekaartje van de Nederlandse jazz.

De Dutch Swing College Band viert het 100-jarige bestaan van de jazzmuziek. Hiervoor putten de musici uit een selectie van hoogtepunten uit de traditionele jazz, aangevuld met hits uit het meer dan 70-jarige repertoire van de DSCB. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare DSCB-sound worden gespeeld door een energiek, verjongd orkest. Muzikaal vuurwerk.

Voorafgaand aan deze voorstelling is er ook een lekkere en gezellige High Tea. Op het menu staan: saucijzenbroodje, kaasbroodje, bon-bon, zalm sandwich, sandwich Old Amsterdam, warme ham/roomkaas, muffin, choco eclair, luxe gebakje en natuurlijk onbeperkt koffie en thee.  Aanvang 12.30 uur, entree van de High Tea: €15,75. Kaarten voor de high tea kunnen tegelijk met de kaarten voor de DSCB besteld worden, maar van wel uiterlijk maandag 11 februari.

Entree voor de voorstelling: €25,70 / €24,15. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.


deel deze activiteit