• Alles
  • (16)
    Algemeen

Kader Abdolah komt opnieuw naar Papendrecht

vrijdag 20 mei 20:00 uur

Foto: Aangeleverd

20:00, Papendrecht, Bibliotheek. De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht organiseert op vrijdagavond 20 mei een lezing van Kader Abdolah over zijn nieuwe boek Op zoek naar Ramona.

Het is voor het eerst dat de sectie een schrijver voor de tweede maal naar Papendrecht vraagt te komen. En dat is niet voor niets. Kader Abdolah is een van de meest geliefde schrijvers uit het Nederlands taalgebied.

Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam met zijn veelgeprezen roman Het huis van de moskee. Ook in de vele andere boeken die daarop volgden blijkt hij iemand met scherpzinnige observaties en poëtische schrijfsels en een begenadigd verteller.

Zijn nieuwste roman is van alle kanten opnieuw met veel lof ontvangen. Het boek beschrijft de zoektocht van een succesvolle Amsterdamse schilder naar zijn dochter Ramona die op een dag plotseling van de aardbodem lijkt verdwenen. Het is ook een zoektocht naar onszelf; een authentieke en hoogstpersoonlijke roman van een schrijver die zijn literaire sporen heeft verdiend met zijn unieke beschrijvingen van verschillende werelden. Deze nieuwe roman van Kader Abdolah is een pleidooi voor de kracht en de schoonheid van een veranderend Nederland.

De lezing begint op 20 mei om 20.00 uur en is in de bibliotheek aan de Veerweg. De inloop is vanaf 19.30 uur. Op deze avond is er tevens gelegenheid om zijn boeken te kopen en te laten signeren.

De toegangskaarten kosten 10 euro en zijn vanaf dinsdag 2 mei uitsluitend tegen contante betaling te verkrijgen aan de balie van de bibliotheek. Er zijn maximaal 60 plaatsen beschikbaar.
deel deze activiteit

CustomHtml_5