• Alles

Taizé/Stiltevieringen in Alblasserdamse kerken

zondag 12 december 17:00 uur

Foto: Aangeleverd

17:00, Alblasserdam, Havenkerk. In het komende seizoen willen de Elthetokerk samen met de Havenkerk en de Ontmoetingskerk maandelijkse Taizé/Stiltevieringen houden. Zo’n viering is anders dan een ‘gewone’ kerkdienst. De viering duurt ongeveer een half uur en wordt gekenmerkt door korte, eenvoudige (Taizé-)liederen die ingetogen worden gezongen. Er is een korte schriftlezing en er zijn enkele eenvoudige gebeden. Er is veel ruimte voor verstilling.

“In de stilte kan ons onrustige hart tot rust komen en tot ons spreken. Door zelf nog even bij het gelezen Bijbelgedeelte te blijven en je af te vragen: ‘wat zegt dit Bijbelwoord mij vandaag’ ; door gewoon maar tot rust te komen in die paar minuten van verstilling, die in elke viering een plaats hebben. Ook de opstelling is anders: we zitten in een kring (groter of kleiner, al naar gelang de opkomst en de ruimte van de kerkzaal) en de aankleding helpt ons om tot rust te komen door middel van kaarslicht, een icoon of een mooie gekleurde gedrapeerde doek.”

De vieringen worden sinds een paar jaar georganiseerd: de ene maand verzorgt de Elthetokerk hem en de andere maand de Havenkerk en de Ontmoetingskerk. Ieder is welkom om de viering mee te maken.

De eerstvolgende data zijn:

12 december in de Havenkerk; aanvang 17.00 uur.

9 januari in de Elthetokerk; aanvang 17.00 uur.
deel deze activiteit

CustomHtml_5