• Alles

Studieavond over het Johannes evangelie met ds. Henk Poot

dinsdag 14 september 20:00 uur

Foto: Christenen voor Israël

20:00, Alblasserdam, ’t Scheepke. Op dinsdag 14 september is er in Alblasserdam een studieavond met ds. Henk Poot, werkzaam bij stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: het Johannes evangelie. De bijeenkomst vindt plaats in ‘t Scheepke, Rijnstraat 434, Alblasserdam. Aanvang om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Vanwege de coronacrisis worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd en kunnen er maar een beperkt aantal mensen toegelaten worden. Aanmelding is verplicht via: www.christenenvoorisrael.nl/activiteiten of 033-2458824.

Over het thema waarover ds. Poot spreekt: “Er wordt wel gezegd dat geen evangelie zo pro-Joods is en geen evangelie zo anti-Joods. Hoe zit dat eigenlijk met de Joden in het evangelie van Johannes? En wie is deze volgeling van Jezus en waarom laat hij allerlei andere dingen zien als de andere evangelisten? Wie zich er in verdiept ontdekt de bijzondere en prachtige boodschap van dit evangelie voor Israël. Omdat in Johannes de feesten een belangrijke rol spelen, gaan we in de laatste avond in op de betekenis van het Loofhuttenfeest.”

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan, zoals ‘De Knecht des Heren’ ‘Abraham een vriend van God’ en ‘Jozef, een Messiaanse geschiedenis’. Ds. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.


deel deze activiteit

CustomHtml_5