Logo hetkontakt.nl/klaroen
  • Alles

Feestelijk kerstconcert met Cantica

zaterdag 14 december 20:00 uur

Foto:

20:00, Papendrecht, Morgensterkerk. Op zaterdag 14 december organiseert de Stichting Zaterdagmiddagconcerten Papendrecht haar 250e concert, dit keer op de avond.

Dit zal een feestelijk kerstconcert zijn met Vocaal Ensemble Cantica, o.l.v. Henk van Andel. Het koor wordt begeleid door Arie de Bruijn op het fraaie Verschueren orgel. Het wordt een mooi gevarieerd programma met koor- en samenzang.

Het eerste deel omvat Duitse kerstmuziek. Het opgetogen 'Machet die Tore weit' van G. Ph.Telemann opent het programma. Daarna vervolgt het koor met 'Nun komm der Heiden Heiland', afgewisseld met orgelversetten van Walther, waarna dit lied ook in samenzang klinkt.

'Ein Kind geboren zu Bethlehem' is een koor bewerking van Praetorius in 7 verzen. Het koor zingt hierna een canon over het lied 'Heft op uw hoofden, poorten wijd', waarna hetzelfde lied in samenzang volgt.

Na het orgelintermezzo 'Von Himmel hoch' van Bach, klinkt nogmaals het feestelijke 'Machet die Tore weit' van Telemann. Het Engelse deel begint met gregoriaanse O-antifonen, waarna deze overgenomen worden door koor en samenzang in het lied 'O wijsheid daal als vruchtbare taal'.

Na een Magnificat van Byrd, klinken enkele delen uit de Messiah. Koor en samenzang wisselen elkaar af in twee bekende carols: 'In de nacht gekomen' en 'Wij trekken in een lange stoet'. Het programma wordt afgesloten met vier eigentijdse carols (2015) van Alan Bullard.

Het concert begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. De toegang is vrij, maar er is wel een collecte bij de uitgang. Voor meer informatie: www.zmcpapendrecht.nl.


deel deze activiteit

CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }