Logo hetkontakt.nl/klaroen
  • Alles
  • (1)
    Evenement

Fietscircus in Papendrecht

zaterdag 21 september 11:00 uur

Foto:

11:00, Papendrecht, Marktplein. Zaterdag 21 september tussen 11.00 en 16.00 uur strijkt het Fietscircus neer op de Markt in Papendrecht. Weten, beleven, proberen en doen, daar draait het om in het Fietscircus. Ook kunnen inwoners hun fietservaring en ideeën voor verbetering van fietsvoorzieningen kwijt.

Midden op het plein komt de piste waar showrijders regelmatig BMX-demo's geven. Ook kun je in een BMX-workshop je eigen techniek verbeteren. Vlak daarnaast staat de grote circustent en verspreid over het plein kleinere tentjes waar je onder meer een virtual reality ervaring kunt beleven.

Kruip in de cabine van een vrachtwagen en ervaar zelf de risico's van de dode hoek. En wist je al dat je met de fiets een waar kunstwerk of zelfs een smoothie kunt maken? Ook kun je meedoen aan een (race)fietswedstrijd. Kinderen kunnen zich laten schminken.

Uitproberen

Naast entertainment kan men tijdens het Fietscircus ook terecht voor allerlei fietsinformatie en fietsproducten uitproberen. We wil weten of een elektrische fiets iets is, kan zich tijdens het Fietscircus inschrijven voor een uitprobeerperiode. Wie meedoet aan de enquête over fietsverbeteringen in Papendrecht, krijgt als dank daarvoor een aardigheidje om tijdens de eerstvolgende fietsrit te gebruiken. Bezoekers van het Fietscircus krijgen gratis koffie van de barista.

Het Fietscircus is er voor jong en oud en biedt een combinatie van fietsplezier en informatie over het gebruik van de (elektrische) fiets.

Stimuleren van fietsgebruik voor korte afstanden past in de ambitie van het college van burgemeester en wethouders. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, bereikbaarheid, gezondheid, maar ook de financiële voordelen ten opzichte van de auto. Ook uit een bewonerspeiling blijkt dat veel inwoners het belangrijk vinden dat de gemeente voorlichting geeft en activiteiten organiseert om het fietsen te stimuleren.


deel deze activiteit

 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }