• Alles
  • (20)
    Evenement

Urker Mans formatie zingt in Alblasserdam

zaterdag 20 juli 19:30 uur

Foto:

ALBLASSERDAM • Op zaterdag 20 juli 2019 treedt de Urker Mans Formatie op in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam.

Ze brengen het repertoire onder de aandacht van de nieuwe cd 'Zing', met goed in het gehoor liggende titels zoals: 'Ik wil zingen van mijn Heiland, Rust, Als 't bazuingeschal..' Ook nieuw zijn de spirituals: 'Four books in the bible en Gwahoddiad' en de klassieke werken: 'Le Seigneur en Luctor et Ermergo.'

De gedreven dirigent Martin Mans haalt het beste uit de stemmen en werkt aan beleving. Elke zanger heeft een solo waardoor de individuele stemmen goed van elkaar te onderscheiden zijn terwijl ze bij de gezamenlijke nummers een eenheid vormen.

De vaste organist en pianist Mark Brandwijk zorgt voor de begeleiding. Zijn kwaliteit komt ten goede aan de zang maar voert ook bij zijn improvisaties de boventoon. Palle Jørgensen, één van de zangers, speelt altviool en Ioan Micu taragot. Bij een zomerconcert van de Urker Mans Formatie kun je een gevarieerd aanbod aan zang en instrumentale muziek verwachten in een ongedwongen sfeer.

Aanvang is om 19.30 uur. Entree bedraagt 18,50 euro. Online en bij reservering 17 euro. Kinderen t/m 11 jaar betalen 5 euro. ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas €14 euro. Reserveren: www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06-25391903. Voorverkoop van kaarten is ook bij boekhandel De Schuilplaats, Plantageweg 13a, Alblasserdam.

Urker Mans formatie

Dit ensemble is in 2012 opgericht en met haar optredens begonnen. Een serie zomer- en kerstconcerten maakt elk jaar deel uit van het programma. De zomeravonden zijn luchtig van karakter en er is ruimte voor een vrolijke noot. De zangers hebben veel podiumervaring en zijn semiprofessioneel of professioneel. De solo's van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. Tijdens twee tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Ook in Nederland reizen de mannen voor noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Het is een hechte groep die elkaar aanvult in zang en muziek. Een verzamel-cd met de titel 'Op reis' verwijst naar hun reislust maar ook naar een geestelijke reis.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel 'Geloof, hoop en liefde.' Hierop wordt het vissersleven verbeeldt in zang en op beeld. Het is een uniek product geworden.deel deze activiteit

 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }