Afbeelding

Eerste winst voor CKC Kinderdijk

Sport 162 keer gelezen

MAASSLUIS • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag 12 oktober de uitwedstrijd tegen CKC Maassluis met 15-17 gewonnen.

De Alblasserdamse korfballers namen daarmee twee belangrijke punten mee naar huis. De punten waren belangrijk, omdat Kinderdijk zevende en Maassluis achtste stond voor aanvang van deze pot.

Ondanks het slechte weer met de hele wedstrijd motregen waren er toch aardig wat supporters meegereisd. Coach Berrevoets had deze keer besloten om te starten met Daan de Vrieze in plaats van Bram Rouppé. Verder geen wijzigingen. Binnen twee minuten nam Maassluis een voorsprong van 2-0. Drie minuten later was het alweer gelijk door scores van Marjolein Verkerk en Daan de Vrieze. Halverwege de eerste helft was Maassluis weer twee punten los van Kinderdijk: 6-4. Ondanks de rommelige eerste helft streden beide teams voor de nodige punten. Wat resulteerde in een gelijke stand bij rust: 7-7.

Kinderdijk schoot in de tweede helft snel uit de startblokken en gooide Amanda Temmer binnen 20 seconden de 7-8 in de korf. Hierna hadden ze bij CKC Kinderdijk de smaak te pakken en liepen uit naar een stand van 8-12.

Natuurlijk was Maassluis het hier niet mee eens en kwam halverwege de tweede helft terug tot een knappe 13-13. Mede dankzij de goede rebounds van onder andere Menno Bot kon Kinderdijk de punten mee naar huis nemen en in het laatste deel van de wedstrijd uitlopen tot de 15-17 eindstand.

Scores:
Daan de Vrieze en Martijn Kreuk 5x, Max Donkervoort 3x, Marjolein Verkerk, Laura Verveer, Amanda Temmer en Lotte van de Lustgraaf 1x.

Zaterdag 19 oktober speelt Kinderdijk op het eigen Molenzicht tegen Fortis uit Oost Souburgh. De wedstrijd start om 15:30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden