Klipperstars U22 langs Amstelveen na spannend slot

Sport 355 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Zaterdag 28 september stond alweer de derde competitiewedstrijd voor de 'Jaleco formatie' op het programma. Na de nederlaag van vorige week was er nu tijd voor de lekkerlanders om zich te herpakken in een uitwedstrijd in Amstelveen.

Echter aan het begin van de wedstrijd leek Amstelveen al direct een lastige kluif te gaan worden. Er werd nog goed begonnen met een 0-6 voorsprong maar daarna was Amstelveen aan de beurt. Klipperstars wilde door middel van hoog druk uit te oefenen op de tegenstander het Amstelveen moeilijk maken om aan te vallen. Dit pakte echter niet goed uit en steeds kwam dezelfde speler vrij op de driepunterlijn die niet faalde. Deze speler scoorde maar liefst 8 driepunters. Na het eerste kwart stond er een 22-12 tussenstand op het bord in het voordeel van Amstelveen.

De tweede periode begon weer erg stroef en er sloop enige frustratie in de Lekkerlandse ploeg. Nog steeds was er geen grip op de nummer 11 van Amstelveen die er de ene naar de andere driepunter in schoot. Amstelveen pakte een maximale voorsprong van 39-25. Met nog een aantal minuten te spelen in het tweede kwart herpakte Klipperstars zich en wist vooral met een strakke verdediging weer terug in te lopen. Bij rust werd er nog maar tegen een 42-39 achterstand aangekeken.

Het derde kwart begon net zo voortvarend als het einde van het tweede kwart. De eerste voorsprong werd gepakt met 49-50 en Klipperstars wilde nu doorpakken. De tank leek leeg bij Amstelveen dat maar met 9 spelers was bij een stand van 53-59. Toch wisten ze ergens weer de kracht vandaan te halen en halverwege het vierde kwart stond het weer gelijk 65-65. Toen was het weer de beurt aan Klipperstars. Amstelveen verloor de bal drie keer op rij en daar werd optimaal van geprofiteerd 65-71. Door middel van 2 vrijeworpen kwam Amstelveen tot op 4 punten, maar door een onmogelijke driepunter aan Lekkerlandse zijde werd de wedstrijd in het slot gegooid. Eindstand 69-74.

Wederom een enorme spannende uitwedstrijd waar Klipperstars aan het langste eind trok.

Topscorers: Sem Janse (29 punten), Ricardo 't Hoen (15 punten), Timon Huisman (10 punten)

Volgende week treedt Klipperstars thuis aan tegen Cady uit Capelle aan de IJssel. Geen onbekende, want de eerste uitwedstrijd was een razend spannende en werd toen nipt gewonnen door Klipperstars. Om 15:15 uur zal er worden begonnen in Sporthal De Klipper.