• De dames van Smash vieren hun overwinning.

Smash pakt tweede zege in promotieklasse

Sport 151 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van volleybalvereniging Smash'66 uit Alblasserdam hebben vrijdagavond hun tweede zege geboekt in de promotieklasse.

Vrijdagavond 27 september stond de eerste thuisspeelavond op het programma voor volleybalvereniging Smash'66. Bij de wedstrijden van de jeugdteams, die hun wedstrijden voor de wedstrijden van de senioren spelen, was de tribune al flink gevuld en zat de sfeer er in sportcentrum Blokweer al goed in. Voor dames 1 kwam Dunamis uit Goirle op bezoek en startte Smash aan de tweede wedstrijd in de promotieklasse.

Dunamis kwam aanvankelijk beter uit de startblokken dan Smash. De dames van Smash kregen geen vat op de zeer snelle middenaanval van de lange middenspeelsters van Dunamis en zo keek Smash de gehele set tegen een achterstand aan. Dunamis bleek een zeer taaie ploeg die veel ballen van de grond haalde. Pas in de eindfase kwam Smash terug in de set tot 24-24. Helaas kon Smash niet doordrukken en wonnen de gasten de set met 26-24.

De tweede set begon Smash beter aan de set. Tabitha Zanen scoorde deze set veelvuldig met korte, geplaatste ballen en met de nodige servicedruk won Smash de set met 25-21. Ook in de derde set kon Smash al snel een voorsprong pakken. De Alblasserdamsen kregen meer vat op de middenaanval van de gasten. De verdediging haalde veel ballen van de grond, waardoor er veel lange rally's gespeeld werden. Ook Else-Mieke Korporaal kon op de middenpositie een aantal keer goed doorkomen of scoren met listig geplaatste ballen. De set werd gewonnen met 25-23.

De vierde set zakte het niveau aan de kant van Smash wat verder in, en Dunamis speelde een goede set waarin veel gevarieerd werd met de aanval en Smash even zoek gespeeld werd. Toen volgde een beslissende vijfde set waarin de teams gelijk opgingen, maar Smash de set met 15-13 won en zo de tweede zege bij schreef met een eindstand van 3-2.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Een blok van Smash

Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21