Klipperstars lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Sport 231 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketballers van Klipperstars U22 hebben zaterdag hun eerste nederlaag van het seizoen geleden. Thuis werd met 61-86 verloren van Almere.

Klipperstars kreeg in de eerste periode moeilijk grip op de schutters van Almere en keek al snel tegen een achterstand aan van 10 punten.

Aan het begin van het tweede kwart leek Klipperstars zich op te richten en kwam terug tot 22-25. Vanaf dat moment was het echter weer Almere dat in de volgende versnelling schakelde. Almere maakte tot aan de rust nog 20 punten waar Klipperstars tot een seconde voor tijd maar 6 punten tegenover had. Er werd echter nog een onmogelijke bal door Klipperstars van net over de middenlijn gescoord, waardoor de ruststand 31-45 was in het voordeel van Almere.

In de rust werden nog maar eens de puntjes op de i gezet en met name gefocust op het eigen spel in de aanval wat bij vlagen nog stroef verliep. Echter had Almere de betere start aan het begin van het derde kwart en liep het al snel uit naar 35-60. Even leek het dus een slachtpartij te worden, maar vanaf dat moment ging de wedstrijd weer gelijk op. Klipperstars maakte een aantal punten op rij en kwam nog tot 48-65. Het feit was dat Almere dan even het tempo opschroefde en weer verder uitliep.

De einduitslag was 61-86 voor Almere. Het is duidelijk dat dit Almere mee gaat doen om de titel en dat Klipperstars daar voorlopig nog voor te kort komt.

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma om 20:30 in Amstelveen. Dat team wist tot nu toe net als Klipperstars ook één keer te winnen en één keer te verliezen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34