•Jay en Mila.

Zilver voor Mila uit Alblasserdam tijdens WK karate

Sport 427 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Mila Pieplenbosch (10) uit Alblasserdam heeft in het afgelopen weeken zilver behaald tijdens het WK karate in Crawley in Engeland.

Op het onderdeel van de verplichte oefeningen viel Esmeé van Vliet (1e dan) buiten de prijzen, doordat ze een kleine balansfout maakte. Nadia Pieplenbosch (bruine band) en Mila Pieplenbosch (blauwe band), allen lid van Karate Instituut Wairando, kwalificeerden zichzelf voor de tweede ronde. Uiteindelijk waren hun puntenaantal net niet genoeg voor het podium, want beide dames eindigde op een vierde plaats in hun categorie.

Voor Esmeé en Nadia was het niet afgelopen, want zij mochten nog strijden voor goud in het onderdeel tanto dori. Dit was hun allereerste keer dat zij meededen aan dit onderdeel en dan gelijk op een wereldtoernooi. Ze voerden de verschillende aanvallen en verdedigingen technisch goed uit, maar scheidsrechters vonden het net niet spectaculair genoeg en kwamen daarmee in de ronde voor de derde plaats. Helaas waren de Italianen net iets beter dan Esmeé en Nadia in de ogen van de scheidsrechters en daarmee ging de derde plek aan hun neus voorbij. De Belgen wonnen goud.

In de middag mochten Mila en Jay Stigter uit Dordrecht zich klaarmaken om te strijden voor goud in het onderdeel kumite individueel. Mila was als eerste aan de beurt, ze barste van het zelfvertrouwen omdat ze dat weekend daarvoor net als Jay op het Nederlandse Jeugdkampioenschap Nederlands kampioen geworden was. Mila won haar wedstrijden overtuigend en bleek voor haar tegenstanders richting de finale te sterk. In de finale stond ze tegenover een Portugese. De wedstrijd was erg spannend, maar Mila verloor van de Portugese en pakte daarmee het WK-zilver. Jay pakte goud in zijn categorie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34