Klipperstars plaatst zich voor kwartfinale nationale beker

Sport 294 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De basketballers van Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland hebben zich zaterdag knap geplaatst voor de kwartfinale van de nationale beker.

Om half acht 's morgens vertrokken de mannen naar Limburg om het daar op te nemen tegen vier teams. Basketbal Academie Limburg, ZZ Leiden, Wyba Wijchen en Divine Rotterdam. Door de vele wedstrijden werd er in plaats van 4 x 10 minuten 4 x 6 minuten per wedstrijd gespeeld.

De eerste wedstrijd mocht er aangetreden worden tegen de Eredivisie mannen van de Academie Limburg. Klipperstars begon scherp aan de wedstrijd en wist tot goede scores te komen. Limburg had moeite om de bal in het netje te krijgen maar door de lange center wisten ze toch goed bij te blijven. Bij rust stond het 15-20 voor de Lekkerlanders. Na rust waren de rollen omgedraaid. Limburg begon aardig warm te lopen en waren te snel in de omschakeling voor de Klipperstars mannen. De wedstrijd eindigde in 51-31 voor Limburg.

Wedstrijd nummer 2 was tegen ZZ leiden ook uit de Eredivisie. Klipperstars had met name moeite om de bal in de goede posities naar de basket te krijgen en stond onder hoge druk. Iets wat de Lekkerlanders niet gewend zijn. Bij rust stond het 24-12 voor Leiden. Na rust was het spelbeeld niet anders en was bleef de uitslag steken op 49-22.

In de laatste twee wedstrijden leek er wel wat te halen voor Klipperstars. Divine was de eerste kandidaat. Hier kon Klipperstars zich meer op het eigen spel focussen en dat lukte in aanvallend opzicht aardig. Verdedigend werden er echter teveel fouten gemaakt waardoor Divine tot simpele scores kwam. Bij rust stond het 40-19. Om door te gaan in de beker moest Klipperstars wat aan het doelsaldo werken. Na rust zakte het niveau echter ver terug en lieten de Lekkerlanders zich afleiden door de tegenstander die soms op een onsportieve manier de wedstrijd wilde uit spelen. De stand na 4 kwarten was 58-26 het was de vraag of dit aan het eind van de dag genoeg zou zijn.

De laatste wedstrijd tegen Wyba moest dus gewonnen worden wilde de Lekkerlanders in ieder geval een kans maken om door te gaan. De eerste 3 kwarten leek dit niet te gaan lukken. Klipperstars was begrijpelijk vermoeid maar speelde ook onzorgvuldig en leek af te stevenen op een verlies van 10 punten. Tot in het 4e kwart toch nog ergens de kracht vandaan werd gehaald. Met veel druk op de tegenstander werden er veel snelle scores gemaakt. En met nog tweeënhalve minuut te spelen was het ineens gelijk. Klipperstars trok door en Wyba was leeg. Met name op mentaliteit en vechtlust werd de overwinning over de streep getrokken 43-46.

Klipperstars eindigde de dag zo op een doelsaldo van -12. De andere poules werden een dag later afgewerkt en dus was het afwachten voor de Lekkerlanders. Uiteindelijk bleek dat het genoeg was en mag Klipperstars zich op 19 oktober gaan opmaken voor een wedstrijd in de kwartfinale van de nationale beker. Een enorm knappe prestatie aangezien de andere zeven teams allen uit de eredivisie komen.

Op vrijdag 13 september om 20:00 begint de competitie weer voor de Lekkerlanders in een uitwedstrijd tegen Cady in Capelle aan de IJssel.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08