} Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Erik Paalvast op het podium na zijn winst bij het hoogspringen.
• Erik Paalvast op het podium na zijn winst bij het hoogspringen.

Goud voor Erik Paalvast bij World Transplant Games

  •   63 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Erik Paalvast uit Papendrecht, lid van atletiekvereniging AV Passaat, heeft bij de atletiek op het onderdeel hoogspringen de gouden medaille weten te veroveren tijdens de World Transplant Games.

Deze wedstrijden werden in de afgelopen week gehouden in Newcastle/Gateshea. Het was een internationaal evenement waarbij, in verschillende takken van sport, atleten die een orgaan of beenmerg transplantatie hebben ondergaan, met elkaar de sportieve strijd aangaan.

Erik Paalvast won niet alleen goud bij het hoogspringen, maar wist daarnaast op het onderdeel kogelstoten beslag te leggen op de bronzen plak.

Bij het hoogspringen was het een spannende strijd voor de podiumplaatsen. Erik wist tot en met de 1,35 meter. alle hoogtes in zijn eerste poging te halen. De hoogte van 1,40 meter zat er dit keer net niet in. Ook de Poolse en Britse concurrentie wist niet in drie pogingen over de 1,40 meter te springen. Omdat zij in hun reeks naar de 1,35 meter één of meer foutsprongen hadden was het goud voor Erik.

Bij het kogelstoten stond Erik vanaf poging één met 8,54 meter op plek vier. In de finale ronde wist hij zich in zijn vijfde poging te verbeteren naar 8,72 meter. Dit was helaas nog niet genoeg voor de derde plaats. Het venijn zat duidelijk in de staart. In de zesde en laatste poging wist Erik de 6 kilo zware kogel 9,10 meter ver weg te stoten. Op dat moment goed voor brons. Zijn Britse concurrent wist zich in zijn laatste poging nog wel te verbeteren naar 9,01 meter, maar dat was dus niet voldoende om Erik weer van de derde plek te stoten.

"Met ook nog een vijfde plaats bij het discuswerpen en een zesde bij het speerwerpen zijn mijn eerste World Transplant Games prachtig verlopen. Een ongelooflijke sfeer tussen de atleten met allemaal eenzelfde medische achtergrond, een transplantatie en hetzelfde doel, het eren van hun donor", blikt een tevreden Erik Paalvast terug op zijn deelname de World Transplant Games.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }