• De jeugdleden van AAA na hun obstacle run.
• De jeugdleden van AAA na hun obstacle run.

AAA blijft aanmodderen met obstacle run

Sportt 337 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Vorige week verzorgde Isabel Peeters een gasttraining bij atletiek vereniging AAA. Ze is als Mudrun en Obstaclerun specialiste verbonden aan de Young Lions Run.

Een Mudrun en Obstacle training is een intensieve training met afwisselend oefeningen en hardlopen die de deelnemers in eigen tempo, kracht en conditie laat opbouwen. Het is een vorm van atletiek die letterlijk en figuurlijk van de gebaande paden gaat. Het heeft raakvlakken met het running bootcamp, maar je wordt heel wat viezer omdat je sloten, bomen en modder niet moet schuwen. Vanwege de uitdaging en afwisseling wint deze vorm van sport daarom snel aan populariteit.

Onder begeleiding van Isabel gingen de jeugdleden, ingedeeld naar leeftijd, door sloten en over obstakels die op het veld waren opgebouwd. De enthousiaste trainers wisselden oefeningen en hardlopen continu af. 

De kinderen konden hun lol niet op en de een werd nog viezer dan de ander. Gelukkig lag er bij het clubhuis een waterslang klaar om iedereen weer af te spoelen. Voor de kinderen was deze training een geweldige afwisseling en een hele ervaring.

Deze training was niet voor niets. De Young Lion Run die aanstaande zaterdag in het bos bij de ijsbaan gehouden wordt kent een zelfde uitdaging en opbouw als deze. Dan is het hele gezin van harte welkom om daar uitgezette parcours (meerdere keren) af te leggen. Voor meer info over de Young Lions run zie: www.ocrevents.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden