Kinderdijk wint laatste wedstrijd en wordt derde

Sport 180 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 25-21 gewonnen van Albatros en is daardoor derde geworden in de 1e klasse.

De opstelling van zaterdag had twee wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Lotte van de Lustgraaf startte weer in de basis en Frank van Dijk speelde op de plaats van Menno Bot, die de hele week ziek was geweest.

Het was een moeizame start voor beide ploegen, waarin de eerste tien minuten weinig doelpunten vielen. Het stond 4-4 na onder andere twee mooie vrije ballen van Marjolein Verkerk.

Bijna iedereen van Kinderdijk pakte zijn goaltje mee, alleen kon Albatros de hele tijd bij blijven. Daardoor stond het met de rust 12-11.

In de tweede helft brak de zon door en Kinderdijk nam gelijk afstand. Door twee scores van Martijn Kreuk en nog een goal van Frank van Dijk stond het 7 minuten na de rust 17-12. Helaas waren de volgende 7 minuten weer voor Albatros en kwam zij terug tot 17-17.

Kinderdijk liet dit natuurlijk niet zomaar gebeuren en gooide de motor nog even aan, waardoor ze weer op een comfortabele voorsprong kwamen met nog 9 minuten te spelen, 23-18. Ruben Groenendijk kwam nog in de ploeg voor Bram Rouppé en hij maakte gelijk een mooi afstandsschot. Ook Anouk den Braanker kwam nog een paar minuten in het veld voor Marjolein Verkerk.  Frank van Dijk maakte ook de slot treffer voor Kinderdijk. Eindstand: 25-21.

Scores deze keer:
Martijn Kreuk 5x, Frank van Dijk 5x, Max Donkervoort 4x, Bram Rouppé 4x, Marjolein Verkerk 3x, Lotte van de Lustgraaf 2x, Lisanne de Jonge 1x en Ruben Groenendijk 1x.

Uiteindelijk is Kinderdijk 1, 3e geworden in de 1e klasse en zullen zij net zoals Kinderdijk 2 volgend jaar in de 1e klasse aantreden. Wij hopen jullie in september weer te zien op sportpark Molenzicht.

Afgelopen zaterdag heeft Kinderdijk 2 na een ruime overwinning het kampioenschap behaald in de 2e klasse. Zij wonnen de wedstrijd met 21-12.