Logo hetkontakt.nl/klaroen

Jongensteam Phoenix'17 nu al zeker van kampioenschap

  •   66 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Met nog één wedstrijd te gaan is J3, het jongensteam onder 13 jaar (U13) van de Papendrechtse Badmintonclub Phoenix'17, nu al zeker van het kampioenschap. In een spannende climax afgelopen zaterdag bij hun grootste rivaal BC Schollevaar J12 uit Capelle a/d IJssel is het tot een 4-4 gelijkspel gekomen.

De twee eerdere wedstrijden tegen dezelfde tegenstander mondden uit in twee keer een winst. Met 5-3 en 6-2 wisten ze te winnen, ondanks sterke tegenstand en veel derde sets. In de hoop de laatste keer met een nog gunstiger saldo huiswaarts te keren gingen Louis Liu, Kaylen Matla, Stijn de Ruijter en Dylan Ruiterveld zaterdag 18 mei vol goede moed richting Capelle. Ondanks de inzet en wederom een aantal 3-setters, bleek slordigheid en fouten door de zenuwen hen parten te spelen. Een 4-4 gelijkspel was achteraf bezien het hoogst haalbare.

De blijdschap was groot toen bleek dat de behaalde punten genoeg bleken te zijn om de eerste plaats te behouden. Maar de strijd is nog niet gestreden. Na deze poulezege zal het J3 jongensteam van Phoenix'17 gaan strijden voor het kampioenschap regioteams in de klasse jongens U13 van Badminton Nederland. Hier komen ze alle andere afdelingskampioenen uit dezelfde klasse tegen. Deze wedstrijden zullen toevalligerwijs plaatsvinden in Capelle a/d IJssel bij dezelfde vereniging waar de sterkste pouletegenstander speelt.

In de aanloop naar het kampioenschap hebben de tien- en elfjarigen hun mannetje gestaan in de U13 en geen enkele wedstrijd verloren, slechts één keer gelijk gespeeld. De laatste badminton competitie wedstrijd van het seizoen staat gepland op zaterdag 1 juni in Sliedrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten