Afbeelding

Halve marathon van Dordrecht: nieuwe naam, vertrouwd parcours

Sport 240 keer gelezen

DORDRECHT/REGIO • De tweede wedstrijd uit het Toyota Schouten Rivieren Loopcircuit, de halve marathon van Fortius, heet vanaf dit jaar de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon. Het aantrekkelijke en afwisselende parcours blijft gelijk, langs het Wantij en door de Dordtse Biesbosch.

Zaterdag 9 maart wordt hij gelopen: de tweede en de langste wedstrijd uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit, van en naar de atletiekbaan van Fortius aan het Halmaheiraplein Dordrecht. De 21,097 kilometer van de wedstrijdloop zijn gecertificeerd. Naast de halve marathon kunnen deelnemers ook kiezen voor prestatielopen over 5 en 10 kilometen en er zijn verschillende jeugdlopen.

De jeugdlopen op de baan van Fortius beginnen om 10.00 uur. De 5 en de 10 kilometer starten om 12.05 uur en het startschot voor de halve marathon klinkt om 11.45 uur. Colin Bekers en Vanessa Hartman zijn houders van het parcoursrecord met 1.10.05 en 1.22.53. Onder de deelnemers zijn dit jaar in ieder geval de winnaars van 2018: Timo de Geus en Annemarie Kersbergen.

Meer armslag
De voorzitter van het organisatieteam, Maarten Vogelezang, is enthousiast over de nieuwe hoofdsponsor: 'De steun van Riwal geeft ons meer armslag en zekerheid bij het organiseren van dit evenement, waaraan jaarlijks honderden mensen meedoen.' De verbintenis is voor drie jaar aangegaan. De organisatie kan ook blijven rekenen op een tiental kleinere sponsors.

Meer informatie over de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon en het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit is te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit en www.fortiusdrechtsteden.nl.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden