CKC Kinderdijk weet wederom niet te winnen

Algemeen 163 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag, na een slechte tweede helft, met 14-17 verloren van RWA uit Rhoon.

Net als CKC verkeert ook RWA in de onderste regionenen van de ranglijst. Er stond veel op het spel. Ondanks het frisse weer met af en toe een lekker zonnetje was er veel publiek aanwezig. Martijn Kreuk begon weer in de basis en verder geen veranderingen ten opzichte van vorige week.

Pas na 7 minuten lag de eerste bal in de korf. 0-1. Twee minuten later scoorde Lotte van de Lustgraaf de gelijkmaker door middel van een korte kans achter de korf. Na scores van Martijn Kreuk, Marjolein Verkerk, Menno Bot en Amanda Temmer was de stand 8 minuten voor de rust 5-2. RWA miste daarop een strafworp en Bram Rouppé maakte daarop de 6-2. Vier minuten voor de thee maakte Laura Verveer er nog 7-3 van en scoorde RWA de 7-4 kort erna. Binnen een halve minuut na rust scoorde Bram voor Kinderdijk. 4 minuten later was de stand zelfs 10-5.

Hierna kwam RWA langzaam op stoom en voelde Kinderdijk de wedstrijd door hun vingers glippen. Halverwege de tweede helft scoorde RWA de aansluitingstreffer en was de stand 12-11.

Ondanks de diverse wissels en dat elke basisspeler had gescoord eindige de wedstrijd voor Kinderdijk in verlies. 14-17.

Scores deze keer: Marjolein Verkerk 4x, Menno Bot, Bram Rouppé en Laura Verveer 2x, Max Donkervoort, Martijn Kreuk, Lotte van de Lustgraaf en Amanda Temmer 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen CKC Maassluis in Maassluis. Deze wedstrijd start om 16:30 uur. Het belooft een spannende pot te worden tussen de nummer 7 van de ranglijst (Kinderdijk) en de nummer 8 (Maassluis).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34