Afbeelding

Brugklassen gymnasium en vwo van de Willem bezoeken het Archeon

Algemeen 206 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op dinsdag 1 oktober gingen de  brugklassen 1V en 1WZ (gymnasium en vwo) naar het Archeon in Alphen aan de Rijn.

Die dag was ook de demonstratie van de boeren, daardoor was de reis er naar toe al spannend omdat er ook verschillende colonnes tractoren onderweg waren naar Den Haag. Die reden niet echt snel door. Veel leerlingen filmden deze overmacht aan landbouwvoertuigen. De vertraging van een half uur viel eigenlijk nog wel mee. 

In het Archeon kregen de bruggers uitleg over de rol van de Romeinen in ons land en bezochten het badhuis waar ze als rijke Romeinen hun arm hebben laten scrubben en masseren. Ook oefenden de leerlingen met Romeins verspringen en kregen ze uitleg over alle facetten van het Romeins harnas en zwaard. Bij de tempel werd over de Romeinse goden en de bijbehorende rituelen verteld.

Na de lunch werd het Romeins museum bezocht, zijn de leerlingen nog de Middeleeuwen en de prehistorie in geweest en hebben ze het gevecht van gladiatoren in de arena bijgewoond.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden