• Docent Hermien Hol overhandigt een DELF-diploma aan een leerling.
• Docent Hermien Hol overhandigt een DELF-diploma aan een leerling.

DELF-diploma voor zeven leerlingen van De Lage Waard

Algemeen 367 keer gelezen

PAPENDRECHT • Afgelopen week ontvingen zeven leerlingen van CSG De Lage Waard het DELF-diploma; een erkend internationaal certificaat waarmee je je kennis van de Franse taal overal ter wereld kunt aantonen.

DELF staat voor Diplôme d'Etudes en Langue Française, een taalexamen dat wordt aangeboden door het Franse ministerie van Onderwijs. De training voor een DELF-diploma heeft betrekking op vier taalvaardigheden: lire (leesvaardigheid), écrire (schrijfvaardigheid), parler (spreekvaardigheid) en écouter (luistervaardigheid). Tijdens de training wordt de doeltaal als instructietaal gebruikt. Met het DELF-diploma kun je in Frankrijk en andere Franstalige landen colleges volgen, zonder dat je van tevoren een taaltoets hoeft te doen.

De leerlingen volgden vorig schooljaar twintig bijeenkomsten. De resultaten werden naar het ministerie in Frankrijk gestuurd waar het diploma werd opgemaakt. De zeven leerlingen die zeer enthousiast begonnen aan de training, hebben allemaal hun diploma met vlag en wimpel gehaald. De uitreiking vond plaats onder leiding van Hermien Hol, docent Frans op CSG De Lage Waard die de lessen op vrijdagmiddag geeft. "Ik ben blij met het resultaat. De leerlingen volgen deze lessen extra naast hun normale lessen, ze hebben er hard voor gewerkt en het diploma echt verdiend!". Uiteraard werden er Franse macarons gegeten en mochten de leerlingen allemaal iemand meenemen naar de uitreiking. Inmiddels is de volgende groep alweer gestart.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: locatie vmbo/mavo (Burgemeester Keijzerweg) en locatie havo/vwo (Vijzellaan).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden