• Wethouder Corine Verver (links) en Machteld Pot schudden elkaar de hand.
• Wethouder Corine Verver (links) en Machteld Pot schudden elkaar de hand. Foto: Bert Bons

Speeltuin Wip-Wap trots op opknapbeurt gebouw

Algemeen 147 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met een handdruk heeft wethouder Corine Verver woensdagmiddag het vernieuwde onderkomen van speeltuinvereniging Wip-Wap officieel in gebruik genomen.

In de afgelopen weken werd de verlichting vernieuwd en zijn er nieuwe radiatoren geplaatst. Ook is er een nieuwe vloer gelegd en werd de buitenboel geschilderd.

"We zijn trots op het gebouw en onze speeltuin. De opknapbeurt was een groot project, waar we met z'n allen de schouder onder gezet hebben", vertelde voorzitter Machteld Pot tijdens de openingsbijeenkomst, die plaatsvond in het gebouw aan de Tesselschadestraat. Ze bedankte ook de sponsors. Onder meer de A.A. de Haanstichting heeft een gift gegeven en Cees den Breejen Woningstoffering zorgde voor de nieuwe vloer.

"Als wethouder ben ik alleen maar heel trots op dit resultaat", aldus Corine Verver tijdens de informele bijeenkomst. "We weten hoe belangrijk het is voor kinderen om te kunnen spelen en bewegen. Het is in deze tijd lastig om de kinderen weg te lokken van het online spelen. Dat is soms ook prima, maar deze speeltuin draagt bij aan gezond spelen. Ook is dit een plaats waar vriendschappen kunnen ontstaan en kinderen ontspannen kunnen spelen."

Volgens wethouder Verver ligt de speeltuin er nu weer fris en netjes bij voor de komende jaren. "Ik wens de speeltuin een speelse toekomst toe", zei ze, waarna ze met een handdruk het gebouw van Wip-Wap voor geopend verklaarde.

De speeltuin is overigens nog op zoek naar een nieuwe voorzitter. Machteld Pot stopt om de overstap te maken naar de Samenloop voor Hoop, die volgend jaar zal plaatsvinden in Papendrecht. Ze wordt voorzitter van de stichting. "Mijn kinderen hebben nu allemaal de middelbare schoolleeftijd bereikt en dat was voor mij de aanleiding om te stoppen." Belangstellenden voor de functie kunnen zich melden bij de speeltuin.

Voor meer informatie: www.dewipwap.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden