• De groepsfoto voor het Willem de Zwijgercollege.
• De groepsfoto voor het Willem de Zwijgercollege.

Zuid-Afrika op de Willem in Papendrecht

Algemeen 135 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het Willem de Zwijger College werd benaderd door de stichting 'Friends of Stars' om mee te werken aan een educatief programma voor kansarme Zuid-Afrikaanse jongeren, die twee weken bij gastgezinnen in Papendrecht verbleven. Dit past naadloos in het kader van verantwoordelijkheid, maatschappelijke betrokkenheid en de projecten van 'De Willem Gaat Globaal'. 

Maandag 23 september kwamen zestien jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar op de Willem. Zij namen deel aan de lessen Nederlands, Engels, Techniek en Aardrijkskunde. Handig was het dat deze jongens met hun Zuid-Afrikaanse taalachtergrond de lessen in het Nederlands heel goed konden volgen.

Elke twee jaar probeert Cloetesville High School (afkomstig uit een arm gedeelte van Stellenbosch) in het kader van een Leadership-program richting Nederland te komen. Zij komen met hun best presterende schoolvoetbalteam. Deze spelers sparen twee jaar om deel te mogen nemen aan dit programma. De afgelopen jaren hebben zij de stap gemaakt richting het Zuid-Afrikaans betaald voetbal of richting een universiteit. Stichting Friends of Stars ondersteunt dit initiatief door de huisvesting, vervoer en activiteiten te organiseren. Zij doen dit in samenwerking met Nederlandse regionale voetbalverenigingen, waaronder voetbalclub vv Papendrecht.

De Papendrechtse tegenstanders moesten bij de voetbalwedstrijd tegen het elftal van Cloetesville High School het onderspit delven.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden