Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Molenlanden bespreekt APV; vloeken, carbid en terrassen op zondag

Algemeen 172 keer gelezen

MOLENLANDEN • De gemeenteraad van Molenlanden bespreekt op dinsdag 1 oktober tijdens een vergadering in het gemeentehuis van Hoornaar onder meer de APV. Geen vloekverbod, een ruime openstelling van terrassen op zondag en carbid schieten op zaterdag als zondag Oudejaarsdag is, zijn enkele belangrijke onderwerpen die dan aan de orde komen.

Voorgesteld wordt om in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) Molenlanden geen vloekverbod op te nemen. In de APV Molenwaard was dit artikel wel opgenomen, in de APV Giessenlanden niet.

Terrassen langer open
Verder wordt voorgesteld om in de nieuwe APV Molenlanden alle dagen dezelfde openingstijd voor terrassen te voeren. De openingstijden voor terrassen op zondag in de huidige APV's verschillen namelijk. In Giessenlanden mogen deze op zondagochtend open zijn, in Molenwaard mogen deze op zondag pas om 12.00 uur open. In de praktijk waren de terrassen op zondagmorgen in Molenwaard overigens al open.

Tevens wordt voorgesteld om in de APV Molenlanden op te nemen dat terrassen tot middernacht gebruikt mogen worden. In Giessenlandse APV was dit abusievelijk niet in de APV opgenomen. In Molenwaard was dit wel in de APV opgenomen. Dit wordt nu gelijkgetrokken.

Carbid
Daarnaast wil de SGP graag dat er op Oudejaarsdag geen carbid afgeschoten mag worden wanneer die dag op zondag valt. In dat geval moet carbid op zaterdag 30 december afgeschoten worden. De gemeenteraad bespreekt dat voorstel komende dinsdag.

De vergadering op dinsdag 1 oktober begint om 19.30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden