• Het thema van de 55-plusbeurs is: 'bewust vitaal'.
• Het thema van de 55-plusbeurs is: 'bewust vitaal'. Foto: Stockfoto, Anna Bizon, 123rf

Na succesvolle eerste editie opnieuw 55 Plus Beurs Alblasserdam

Algemeen 187 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Mensen van 55 jaar en ouder die zich graag laten informeren over vitaal en prettig ouder worden, kunnen op dinsdag 1 oktober hun licht opsteken tijdens de 55 Plus Beurs Alblasserdam.

De beurs vindt plaats in Landvast in Alblasserdam. Naast een informatiemarkt met ongeveer vijftig kramen zijn er optredens, is er live muziek en worden er films vertoond over het oude Alblasserdam. Op de informatiemarkt kunnen bezoekers zich laten voorlichten over praktische zaken, zoals gezonde voeding, financiën, mondzorg en thuiszorg, maar ook over gezellige activiteiten zoals koorzang en tuinieren.

Workshops
Gedurende de dag zijn er workshops te doen, kunnen bezoekers zich laten masseren, meedoen aan een spel of aan 'rekken en strekken'. Wie wil testen hoe fit hij nog is, kan een fittest doen. Thema's van de beurs zijn: beweging, gezondheid, wonen, vrijetijdsbesteding en mobiliteit.

Acht partners
Twee jaar geleden vond in Alblasserdam de eerste 55 Plus Beurs Plaats. Acht partners sloegen toen de handen ineen en richtten een vereniging op. Betrokken partijen zijn: Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), gemeente Alblasserdam, Rivas, Stichting Waardeburgh, de PCOB, Seniorenclub Alblasserdam, seniorenraad Alblasserdam en activiteitencommissie Het Anker. Met de beurs wilden zij de 'dag van de ouderen' nieuw leven inblazen.

Entree gratis
Met ongeveer 750 bezoekers was de eerste beurs in 2017 een succes. Bedoeling van de initiatiefnemers is de beurs eens in de twee jaar te organiseren. De dag is mogelijk dankzij een groot aantal sponsoren. Net als twee jaar geleden is de entree ook dit jaar gratis.

Programma
De beurs duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Cultureel Centrum Landvast is gevestigd op het adres Haven 4. Het volledige programma van de dag is te vinden op: https://55plusbeursalblasserdam.nl/

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden