Afbeelding

Kar vol zwerfafval na opruimactie in Alblasserdam

Algemeen 96 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De opruimactie van Alblasserdam Schoon heeft afgelopen zaterdag een aanhangwagen vol met vuilniszakken opgeleverd.

"Sommige deelnemers vonden dat het wat schoner geworden was in Alblasserdam, maar daar ben ik het helaas niet mee eens", vertelt Peter van der Spoel van Alblasserdam Schoon na afloop van de actie.

In totaal deden zo'n 65 mensen tussen de 4 en 73 jaar mee aan Alblasserdam Schoon, waaronder wethouder Peter Verheij van de SGP en raadslid Margreet de Deugd van het CDA.

Om 12.00 uur verzamelden alle deelnemers zich aan de Plantageweg 72. Onder het genot van koffie en koek bedankte Peter van der Spoel de deelnemers en kregen zij een oprolbare bidon van Lamper & Van Vliet en een bon van de McDonalds.

"Ik was vooral zo blij met de vele kinderen die meegedaan hebben", blikt Van der Spoel terug. "Misschien kunnen zij niet zoveel vuil inzamelen als een volwassene, maar als zij de juiste instelling hebben en houden, kan het in de toekomst wat beter worden."

"Sommige mensen zijn van mening dat vooral jongeren verantwoordelijk zijn voor zwerfvuil, maar dat is natuurlijk niet zo. Kijk maar naar de bermen bij stoplichten en langs de snelweg, daar ligt ook altijd veel afval."

Volgende actie
De volgende actie van Alblasserdam Schoon wordt waarschijnlijk gehouden in januari 2020. "Dan sluiten we aan bij de vuurwerkactie van de gemeente. Er wordt tijdens die actie veel vuurwerkafval ingeleverd, maar onze ervaring is dat er daarna ook nog steeds veel vuurwerkafval te vinden is. Zelfs bij de actie van afgelopen zaterdag kwamen we nog vuurwerkresten tegen."

De actie van Alblasserdam sloot afgelopen zaterdag aan bij de World Cleanup Day. Ook elders in het land, waaronder in Papendrecht, werd die dag zwerfafval ingezameld.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden