Afbeelding
ingezonden mededeling

Darttoernooi Open Alblasserwaard

Algemeen 162 keer gelezen

KINDERDIJK • In het weekend van 21 en 22 september wordt Partycentrum De Klok in Kinderdijk omgetoverd tot een waar dartswalhalla. Twee dagen lang zal er gestreden worden om de titels.

Op zaterdagavond 21 september worden de dameskoppels en heren koppels gespeeld. Een dag later, op zondagmiddag 22 september strijden de heren en dames in de singeltoernooien. Een totale prijzenpot van maar liefst € 2.200,- is beschikbaar gesteld, de winnaar van het heren-singeltoernooi mag er € 400,- in ontvangst nemen. Er wordt in alle categorieën gestart in een poulesysteem waarna een winnaars en verliezersronde volgt.

Het toernooi is toe aan zijn tiende editie en kent een rijke historie aan winnaars. Zo wonnen zowel PDC speler Kim Huybrechts (be) als Rotterdammer Cor Ernst (Rotterdam) het toernooi tweemaal. Ook Dimitri van den Bergh (be), Bryan de Hoog en Jeffrey de Graaf wonnen het prestigieuze toernooi in Kinderdijk. In 2016 ging de titel naar Toon Greebe en in 2017 won Nico van Os.

Waar Huybrechts dit jaar ontbreekt zal Ernst wel aanwezig zijn om een gooi te doen naar zijn derde titel. Daarbij krijgt hij concurrentie van spelers als Wesley Plaisier en Danny van Trijp. De uit Hendrik Ido Ambacht afkomstige Plaisier (28) werd afgelopen december Nederlands Kampioen. Van Trijp is dit jaar doorgebroken op het Europese dartcircuit van de PDC en heeft daar de nodige podiumervaring opgedaan. Het jonge talent Mike de Decker heeft beste papieren om de titel terug naar België te brengen.

Deelname aan het Open Alblasserwaard is mogelijk voor iedereen. Je kunt je inschrijven via de website van SterkDarts: www.sterkdarts.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden