Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Boskalis aan de slag in Australië

  •   57 keer gelezen

PAPENDRECHT • Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft het contract verworven voor bagger- en steenstortactiviteiten en de aanlanding ten behoeve van Woodside's beoogde Scarborough export-gaspijpleiding in Noordwest-Australië.

De waarde van het door Woodside Energy Ltd. (Woodside) - operator van de Scarborough Joint Venture - toegekende contract kan oplopen tot 145 miljoen euro indien alle opties in de overeenkomst worden afgenomen. De toekenning van het contract is voorwaardelijk aan een definitieve investeringsbeslissing die naar verwachting in 2020 door Woodside wordt genomen. De voorbereidende activiteiten voor dit multidisciplinaire project zijn onlangs van start gegaan. De uitvoerende bagger- en steenstortwerkzaamheden en activiteiten in relatie tot de aanlanding van de pijpleiding gaan naar verwachting in maart 2021 van start en zijn medio 2022 voltooid.

Baggeren
De activiteiten voor dit project omvatten het baggeren van een sleuf voor de pijpleiding over een lengte van 50 kilometer, graafwerkzaamheden in diep water, steenstortwerk ten behoeve van kruisingen van pijpleidingen en glasvezelkabels, het begraven en afdekken van de pijpleiding en de realisatie van andere beschermingswerken om de stabiliteit van de pijpleiding te waarborgen.

Ondersteunende werkzaamheden bij de realisatie van de aanlanding naar de onshore LNG faciliteit op de Burrup Peninsula alsmede de levering van de stenen voor de uit te voeren steenstortwerkzaamheden maken eveneens deel uit van het contract. Boskalis zal lokale toeleveranciers inzetten bij de uitvoering van zijn werkzaamheden, rekening houdend met capaciteiten en commerciële overwegingen.

Expertise
Boskalis zal een grote verscheidenheid aan eigen specialistische expertise en materieel inzetten, waaronder een sleephopperzuiger, een backhoe dredger, een valpijpschip en steenstortschip, surveyschepen en een offshore constructieschip.

Gasveld
Het gasveld van Scarborough ligt ongeveer 375 kilometer uit de kust van de Burrup Peninsula in Noordwest-Australië. De export-pijpleiding zal aardgas transporteren tussen de Scarborough Floating Production Unit en een onshore LNG faciliteit. De geprefereerde optie voor Woodside is om gas te verwerken via een uitbreiding van de bestaande Pluto LNG faciliteit.

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }