Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Wethouder De Ruijter (derde van links) bedankt Stichting HartSlagNu.
• Wethouder De Ruijter (derde van links) bedankt Stichting HartSlagNu. (Foto: Richard van Hoek)

Gemeente Papendrecht is Hartveilig

  •   40 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met hulp van de gemeente en de Rotary Club Papendrecht heeft de Stichting HartSlagNu Papendrecht een dekkend netwerk gerealiseerd van AED's die 24 uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar zijn voor reanimatie.

Wethouder Kees de Ruijter dankte de vrijwilligers van de Stichting voor hun inzet en de resultaten.

Burgerhulpverleners die zijn aangesloten bij het landelijke oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu kunnen sinds de zomer van 2018 overal in Nederland worden opgeroepen bij een 112-melding van een hartstilstand. Eind 2016 startte op verzoek van de gemeente in Papendrecht een werkgroep om hierbij aan te gaan sluiten. Er werden twee doelen gesteld: minimaal 1% van de bevolking van Papendrecht is als burgerhulpverlener aangemeld en de gemeente heeft een volledige dekking met AED's binnen een straal van 500 meter van elkaar.

"Inmiddels kunnen we melden dat deze doelen ruimschoots bereikt zijn, waarbij de AED's zelfs binnen een straal van 300 meter van elkaar te vinden zijn en 1,5% van de bevolking is aangemeld", laat het bestuur van de stichting weten. "Ook bedrijven hebben hun AED hiervoor beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er AED's die binnen bepaalde tijden beschikbaar zijn, bijvoorbeeld tijdens de openingstijden van een winkel."

"We zijn er echt voor de inwoners en proberen samen met hen en met de beschikbare middelen Papendrecht hartveilig te maken en te houden. We hebben inmiddels meer dan 500 burgerhulpverleners en 34 aangemelde AED's", vervolgt het bestuur van HartSlagNu uit Papendrecht. "Samen met u voor een Hartveilig Papendrecht, is dan ook ons motto."

Hulp is op alle manieren welkom. Wie kan reanimeren, kan zich aanmelden als burgerhulpverlener. Wie nog niet reanimeren en dit wil leren, kan in het najaar meedoen aan reanimatielessen. De stichting start dan weer met een lessenserie. Voor meer informatie: www.hartslagnupapendrecht.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }