Afbeelding
Foto: ingimage

Nachtje kamperen voor kinderen in het Lammetjeswiel

Algemeen 182 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Kinderen van 7 tot en met 11 jaar uit Alblasserdam kunnen in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni een nachtje kamperen in recreatiegebied het Lammetjeswiel.

De natuur-bso van kinderopvang Wasko en Scouting Alblasserdam organiseren deze avontuurlijke nacht en beloven de kinderen 'geweldige jeugdherinneringen'.

Het nachtje kamperen start op vrijdag om 18.00 uur en duurt tot zaterdag 12.00 uur. Tijdens hun kampeeravontuur slapen de kinderen in twee grote legertenten. Voordat het bedtijd is, kunnen ze zich vermaken met onder meer een spannend bosspel en het roosteren van marshmallows. De volgende ochtend staat een heerlijk ontbijt klaar, grotendeels gesponsord door Albert Heijn. Ook is er een leuk ochtendprogramma.

"Kamperen is fantastisch! De vrijheid, de spanning, het buitenleven. Een ervaring die we ieder kind gunnen en die geweldige jeugdherinneringen oplevert'', aldus Jolanda Huigen namens de organiserende partijen. Deelname kost 5 euro. Kinderen uit gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank zijn ook welkom. Voor de financiële bijdrage en benodigde spullen voor deze kinderen is een oplossing bedacht. "Wij willen graag dat ieder kind in Alblasserdam de kans krijgt om te ervaren hoe fantastisch kamperen kan zijn. Gebrek aan materialen of financiële middelen zou hierbij geen belemmering mogen zijn'', zegt Jolanda Huigen.

'Natuur'lijk Alblasserdam'
Het nachtje kamperen maakt deel uit van het project 'Natuur'lijk Alblasserdam', waarbij verschillende stichtingen en verenigingen samenwerken om kinderen meer buiten te laten spelen en de natuur te laten beleven. Kinderen kunnen zich opgeven via de website van het abc-team: www.abcalblasserdam.nl, onder de zoekterm 'kamperen'. Inschrijven kan nog tot uiterlijk 22 juni. Kinderen kunnen zich opgeven via de website van het abc-team: www.abcalblasserdam.nl, onder de zoekterm 'kamperen'.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden