Logo hetkontakt.nl/klaroen

Pokerspelers uit regio naar halve finales open NK Poker

  •   32 keer gelezen

REGIO • De halve finales van het Open Nederlands Kampioenschap Poker staan voor de deur. Op vrijdag 14 juni is de eerste halve finale in Zuidoost- Nederland. Daarna volgen halve finales elders in het land.

In totaal strijden 350 pokerspelers om een plek in de landelijke finale. Uit de regio hebben Maurice van der Hoorn en Ronald Woudstra uit Papendrecht zich geplaatst voor de halve finales.

Van september tot begin juni konden pokerspelers bij ruim 140 voorrondes door heel Nederland zich plaatsen voor de landelijke finale. In totaal hebben meer dan 8000 pokerspelers mee gedaan aan een pokertoernooi van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De spelers die zich net niet wisten te plaatsen voor de finale, kunnen zich via een halve finale plaatsen.  De halve finalisten konden zich inschrijven voor een halve finale bij hun in de buurt. De halve finales vinden onder meer plaats in Alblasserdam.

Slechts 10 procent plaatst zich alsnog voor de finale. Per halve finale gaat de beste 10% door naar de finale. Op dit moment hebben al 165 spelers zich rechtstreeks geplaatst. Organisator Mathijs Jonkers zegt hierover het volgende: "De finale is een pokertoernooi die je als pokerliefhebber echt wil halen. De zaal wordt omgetoverd tot een ware pokerroom en er is een echte TV-tafel. Thuisblijvers kunnen daardoor live meekijken en worden voorzien van deskundig commentaar. Ik verwacht dat het niveau tijdens de halve finales dan ook erg hoog ligt omdat iedereen zich via deze weg alsnog wil plaatsen."

De halve finale in Alblasserdam wordt gehouden op zondag 23 juni.

Voor meer informatie: www.onkpoker.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }