Afbeelding

Gemeentehuis Alblasserdam open tijdens Dag van de Bouw

Algemeen 280 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bouwbedrijf Contructif zet op zaterdag 15 juni tijdens de Dag van de Bouw de hekken van bouwplaats Gemeentehuis Alblasserdam open voor belangstellenden.

Dat biedt een unieke kans om een kijkje te nemen op de bouwplaats en om van bovenaf te zien hoe de directe omgeving van het gemeentehuis er uit gaat zien met het grote bordes en de uitbouw voor het nieuwe restaurant. Het Constructif-team zal rondleidingen verzorgen.

Sinds maart 2019 is bouwbedrijf Constructif bezig met de revitalisering en herinrichting van het Gemeentehuis van Alblasserdam. Hierbij wordt het Huis van de Samenleving gecreëerd: een multifunctioneel gebouw dat vanaf medio 2020 gebruikt gaat worden door onder meer de gemeente Alblasserdam, bibliotheek, politie en een werkcafé.

Constructif is voor velen in de regio een bekend gezicht in een nieuw jasje: in 2018 werd het bedrijf opgericht vanuit De Kwaasteniet Aannemersbedrijf en Groenendijk PGN Bouw. Nu onder de naam Constructif, een specialist in verbouw én onderhoud van bestaand vastgoed. Constructif bouwt, renoveert, verbouwt en onderhoudt hoogwaardige en duurzame bouwkundige werken voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw.

Duurzaamheid
Ook bij dit mooie project voor de gemeente Alblasserdam heeft Constructif duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zoveel mogelijk materialen zullen worden hergebruikt of behouden, zoals lattenplafonds, natuursteen en kozijnen, deuren en lampen. Daarnaast wordt gehele gebouw voorzien van nieuwe, energiezuinige installaties en er komen zonnepanelen op het dak.

Stand van zaken
Inmiddels is het heiwerk klaar en wordt gewerkt aan de bewapening en bekisting. Aansluitend wordt het gehele gebouw in de steigers en de netten gezet om de gevel aan te pakken voor voegwerk, schilderen, spouwmuren. Intussen wordt binnen het voorwerk verricht voor de nieuwe installaties.

Op zaterdag 15 juni kan men in het gemeentehuis van Alblasserdam tijdens de Dag van de Bouw een kijkje achter de schermen nemen, zodat men kennis kan maken met de vele facetten binnen de bouw. De dag is een initiatief van Bouwend Nederland.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 20 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden