• De onthulling gedicht van Ton Delemarre.
• De onthulling gedicht van Ton Delemarre.

Onthulling van tweede riviergedicht langs Aviolandapad

  •   111 keer gelezen

PAPENDRECHT • Piet Hoogendoorn, voorzitter van de Erfgoedlijn Waterdriehoek van de provincie Zuid-Holland, heeft donderdagmiddag 23 mei het tweede gedicht onthuld in de reeks van zes gedichten die worden geplaatst op markante, maritieme locaties langs Noord en Merwede. Dit gebeurde aan het Aviolandapad, nabij restaurant de Ertepeller.

De Lionsclub Alblasserwaard Souburgh is een serviceclub die naast de sociale doelen ook veel aandacht besteedt  aan milieu, natuur, kunst en cultuur. Zij organiseerden veel culturele activiteiten waarin zowel de natuur als de cultuur een hoofdrol spelen. Recent kregen zij de Cultuurprijs van de Culturele Raad Papendrecht voor hun inzet op cultuur gebied.

De Lionsclub Alblasserwaard Souburgh rolt sinds 2004 een gedichtenroute uit in de polder en op het dijklint van de Alblasserwaard. Op lessenaars worden gedichten in brons gegoten in het landschap geplaatst.  Dit  met als doel om een groot publiek, jong en oud aandacht en bij te brengen voor het prachtige landschap in onze polder en langs de rivieroevers en de beleving daarvan te versterken.

Een landelijk bekende dichter wordt uitgenodigd om op een locatie in de Alblasserwaard  speciaal voor die plek een gedicht te schrijven. Eerder schreven  de formidabele dichters Jan Eikelboom, Klaas Blokhuis, Anna Enquist, Ad Zuiderent. Willem van Toorn, Marieke van Leeuwen. Jan Beranova, Neeltje Maria Min en Saskia Stehouwer en Marieke Rijneveld, Ester Naomi Perquin, Ineke Holzhaus, een gedicht.

In voorbereiding zijn de plaatsing van gedichten van Radna Fabius, (winnaar Cees Budding prijs 2019), Jeroen van Kan en Tsead Bruinja (nu de dichter des Vaderlands).

De Lionsclub vraagt nu speciale aandacht voor het boeiende project De Gouden Rand, een project dat met steun van de erfgoedlijn van de provincie Zuid-Holland gerealiseerd wordt. Op locaties langs het dijklint van Kinderdijk tot Boven-Hardinxveld worden gedichten geplaatst die inzoomen op maritiem erfgoed.

Binnen dit kader wordt nu het gedicht van Ton Delemarre onthult een gedicht waarin hij  het Waterfront van Dordrecht vanuit Papendrecht 'ter sprake' brengt.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }