Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Een groepsfoto van de deelnemers aan de schoolzwemkampioenschappen.
• Een groepsfoto van de deelnemers aan de schoolzwemkampioenschappen.

Ruim 50 kinderen bij schoolzwemkampioenschappen

  •   26 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Ruim vijftig kinderen in de basisschoolleeftijd deden op woensdag 22 mei mee aan de vijfde editie van de Schoolzwemkampioenschappen in Alblasserdam.

Voordat de wedstrijd kon beginnen, vond er een gezamenlijke warming-up rond het zwembad plaats. Daarna waren de kinderen klaar om te starten. Er werden twee individuele afstanden (vrije slag en rugslag) gezwommen en afgesloten werd er met een schoolslagestafette, die een mix was van alle deelnemende kinderen.

Extra speciaal was deze middag, dat de Nederlandse kampioen en recordhouder op de 100 en 200 meter schoolslag, Arno Kamminga, aanwezig was. De kinderen konden vooraf een vraag insturen en een aantal van hen mocht deze vraag aan hem stellen. Daarna was het tijd om te laten zien hoe hard Arno kon zwemmen. Samen met zeven zwemmertjes van ZPC Wiekslag heeft hij 100 meter schoolslag gezwommen.  De zwemmers van Wiekslag startten als eerst en na 25 meter kwam Arno in actie! Hij heeft van hen allen met een ruime voorsprong gewonnen, dat was indrukwekkend om te zien.

Al met al hebben alle kinderen een leuke, gezellige en sportieve middag gehad en hebben ze kennis kunnen maken met de zwemsport. Na afloop kregen alle kinderen een leuke herinnering en een goed gevulde goodybag mee naar huis.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten