Logo hetkontakt.nl/klaroen

PvdA Papendrecht: 'Starters woningmarkt zijn kansloos'

  •   89 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De PvdA in Papendrecht ontvangt serieuze signalen over een onevenwichtig woningaanbod in het dorp.

Het woningoverschot is inmiddels verleden tijd. Om te spreken van een tekort aan woningen is echter meer verkenning nodig. De signalen zijn met name afkomstig van jonge starters.

De gemeente draagt samen met partners (bijvoorbeeld de regiogemeenten en de woningcorporaties) de verantwoordelijkheid voor een eerlijke toegang (snel en betaalbaar) tot de woningmarkt. "Zonder ingrijpen dreigt de gemeente Papendrecht starters en mogelijke andere doelgroepen te verliezen, omdat zij elders wel betaalbaar, veilig en toekomstbestendig kunnen wonen", meent de PvdA v an Papendrecht

In de afgelopen week was de aanpassing van de Huisvestingsverordening onderwerp van gesprek voor de Papendrechtse politiek. Onderdeel van de voorliggende stukken was het Rigo-onderzoek van 2017, waarin is vastgesteld dat de gemiddelde en minimale zoektijden naar een woning toenemen. Op haar website vermeldt Woonkracht 10 dat met name de vraag naar sociale huurwoningen groot is en dat de wachttijden per plaats verschillen.

De PvdA wil een verkenning laten uitvoeren. "De verkenning moet ons ten minste informatie opleveren over hoe wij het huidig woningaanbod en de doorstroming in Papendrecht hebben georganiseerd", aldus de PvdA.

De PvdA-fractie wil weten of er in Papendrecht sprake is van een evenwichtig woningaanbod en of iedereen eerlijk toegang heeft tot de woningmarkt. Ook wil de PvdA graag weten wat de gemiddelde wachttijd is voor starters en andere doelgroepen. De plaatselijke PvdA vreest dat starters op de woningmarkt kansloos zijn in Papendrecht. 

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }