Logo hetkontakt.nl/klaroen

Dominee Piet van Die uit Papendrecht betrokken bij boek over popkerkdiensten

  •   101 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Papendrechtse dominee Piet van Die is betrokken bij de presentatie van een boek over popkerkdiensten. 'Van Elvis-viering tot U2-dienst' wordt op zondag 2 juni gepresenteerd in Paradiso in Amsterdam.

Van Die heeft het boek samen geschreven met popdominees Jan Andries de Boer en Fred Omvlee. Net als Dominee Van Die werken zij al jarenlang met popmuziek in de kerk. Jan Andries de Boer organiseert rockdiensten rond U2 en Bløf, Piet van Die rond Johnny Cash en Fred Omvlee rond Elvis Presley en de Top2000.

Voor het boek 'Van Elvis-viering tot U2-dienst' bundelden zij hun krachten en inzichten. In dit boek gaan de auteurs dieper in op de religieuze inhoud van popmuziek en de waarde daarvan voor de kerk. Het boek bevat een kleine theologie van de popmuziek en veel verdieping over de genoemde artiesten. Er blijken ook veel andere artiesten te zijn van wie de muziek een plek kan krijgen in kerkdiensten.

Zondagochtend 2 juni wordt het boek in Paradiso gepresenteerd met een unieke pop-kerkdienst rondom Johnny Cash, Elvis Presley en Bløf, met als thema: Thuiskomen. De bezoeker wordt meegenomen door het mooiste van de bijbel en de popmuziek rond dit thema. De nummers worden gespeeld door de bands Cashflow3 en TeBoven. Aan het eind van deze dienst wordt het boek gepresenteerd en is er gelegenheid tot signeren.

Voor meer informatie: www.kokboekencentrum.nl/boek/van-elvis-viering-tot-u2-dienst/. Tickets voor de presentatie, die om 11.00 uur begint, kosten 2,50 euro. Toegangsprijs inclusief boek is 15 euro. Ticketverkoop: https://www.paradiso.nl/nl/programma/pop-kerkdienst-en-boekpresentatie-van-elvis-viering-tot-u2-dienst/61197/.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }