Logo hetkontakt.nl/klaroen

Vrolijke plantjesmarkt van Vrienden van De Twijn

  •   43 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Stichting Vrienden van De Twijn uit Alblasserdam organiseert op vrijdagmiddag 17 mei een plantjesmarkt. Tussen 12:00 en 16:00 uur op het plein van het Participand (voormalige Beukelmanschool) aan de Lelsstraat 2 in Alblasserdam.

De opbrengst van de plantjesmarkt zet Vrienden van De Twijn in voor haar doel: financieel ondersteunen van IKC De Twijn en voor andere basisschoolkinderen in Alblasserdam die een steuntje in de rug verdienen.

De plantjesmarkt is met opzet na de 14e mei georganiseerd. De IJsheiligen zijn dan voorbij: de laatste dagen in het voorjaar dat er nog nachtvorst kan zijn. Tijdens de markt zijn er verschillende perkplanten te koop, zoals geraniums, lobelia's, petunia's, begonia's, hang fuchsia's, vlijtig liesje en meer. Ook zijn er verschillende fruitbomen te koop alsmede potgrond. Atelier ErBij verzorgt die middag gratis doorlopende workshops bloemen & plantmotieven zentangle'en.

In de ruimte van stichting Stichting Helpende Handen Nederland is een kopje koffie met wat lekkers erbij beschikbaar. Kinderen kunnen een glittertattoo laten zetten.

Behalve dat de tuin er vrolijk en kleurrijk uitziet met voorjaars- en zomerbloeiers is het ook belangrijk voor evenwicht in de natuur. Zonder (wilde) bloemen, geen insecten. En zonder insecten, geen vogels.

Voor meer informatie: www.vriendenvandetwijn.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }