• Met het gooien van afval openen wethouder Janssen en Gertjan de Waard van HVC het afvalbrengstation.
• Met het gooien van afval openen wethouder Janssen en Gertjan de Waard van HVC het afvalbrengstation. (Foto: Richard van Hoek)

Feestelijke ingebruikname nieuw afvalbrengstation

  •   155 keer gelezen

PAPENDRECHT • Wethouder Arno Janssen van Papendrecht en Gertjan de Waard van HVC hebben woensdag het nieuwe afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan in Papendrecht in gebruik genomen.

Het terrein waarop het afvalbrengstation is gebouwd, is helemaal opnieuw ingericht. De route op het terrein is aangepast en is erop gericht dat men afval snel en makkelijk kwijt kan. De verschillende afvalsoorten worden duidelijk aangegeven en met vragen kan men altijd terecht bij de medewerkers. De elektriciteit op het afvalbrengstation wordt voor ongeveer de helft duurzaam opgewekt zonnepanelen op de overkapping.

Op het nieuwe afvalbrengstation kan men ruim 25 verschillende soorten grof afval inleveren. Het afval dat ingeleverd wordt op het afvalbrengstation, wordt gerecycled. De verschillende materialen worden uit elkaar gehaald en dienen als grondstof voor nieuwe producten. Zo wordt een oude plastic tuinstoel bijvoorbeeld weer gebruikt in nieuwe kunststof kozijnen. Autobanden worden gerecycled als ondergrond in speeltuinen en van restjes verf wordt nieuwe latex gemaakt.

Oude huisraad, kleding, boeken en spelletjes kan men inleveren bij de container van Opnieuw & Co.

De openingstijden van het nieuwe afvalbrengstation zijn overigens verruimd, van maandag tot en met zaterdag is het afvalbrengstation geopend van 09.00 uur tot 16.30 uur.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }