Leerlingen De Willem zoeken Klassieke Oudheid in Amsterdam

  •   22 keer gelezen

PAPENDRECHT • Gymnasiasten van de 4e en 5e klas van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht gingen op dinsdag 16 april naar Amsterdam.

In het Paleis op de Dam hoorden zij veel over de klassieke bouwstijl en over een aantal van de beelden van Griekse goden in dit vroegere stadhuis. De Republiek der Verenigde Nederlanden had zich los gevochten van de Spaanse overheersing. Het zag in de Gouden Eeuw de republiek Rome als een voorbeeld en inspiratiebron. Amsterdam zag zich dan ook als een tweede Rome.

Op de foto staan de leerlingen in de Burgerzaal.  Ze kijken naar het beeld 'Gerechtigheid' dat 'Hebzucht' (uitgebeeld door Midas, die alles wat hij aanraakte in goud deed veranderen) en 'Afgunst' (uitgebeeld door Medusa) vertrapt.

Na de rondleiding maakten de leerlingen een stadswandeling door Amsterdam waarbij ze allerlei vragen over gebouwen met elementen van de klassieke oudheid moesten beantwoorden. Al met al was het een leerzame excursie, waarbij leerlingen klassieke details ontdekten, waar menig toerist aan voorbijloopt.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }